+45 70 23 75 50 info@uniquefinans.dk
Hvor i Spanien har vi ejendomme?

Vi har ejendomme over hele Costa Blanca. Fra Denía i nord helt ned til Mazarron på Costa Cálida.

Hvad er prisklassen for ejendomme i Spanien?

Priser starter fra 375.000 kroner (50.000 euro)

Hvor meget stiger ejendomme i Spanien?

Der har været en stigning på ca. mellem 5 – 15% – men en samlet stigning ved salg på ca. 10% af værdien ved salg.

Hvad er ekstraudgifterne ved køb?

Cirka 15 % – Bl.a 7 % moms (IVA) og 3 % til notar- og tinglysningsgebyrer, men der er også et juridisk gebyr på 1 % til en uafhængig engelsktalende advokat. Dette er valgfrit, men vi anbefaler det.

Hvad er de gennemsnitlige leveudgifter i Spanien?

• Elektricitet og vand – 100 euro hver anden måned
• Lokalskat – 200 euro årligt
• Forsikring (indbo) – 150 euro årligt
• Grundejerforening – 360 euro årligt

Hvad er lånerenten i Spanien?

Banken vil yde et lån på op til 70 % for ikke-bosiddende personer over en periode af 40 år, afhængig af købers alder. Renten er lig med markedsrenten på købstidspunktet.

Kan man optage mere end et lån?

Ja, det kan man.

Hvad kræver banken for optagelse af lån?

En årsopgørelse samt de sidste 3 lønsedler. Hvis vedkommende er selvstændig er reglerne noget anderledes. Da skal de sidste 2 årsregnskaber vedlægges, samt 4-5 måneders kontobevægelser fremvises.

Hvordan er betalingsstrukturen ved køb af ny ejendom i Spanien?

Depositum på 3.000 euro. Betaling med kreditkort, kontant eller check af 25 % efter 30 dage, 25 % efter 90 dage (de 90 dage regnes fra dagen, hvor depositummet bliver betalt) * Indbetalingerne kan ikke refunderes *
Strukturen er som følger: Kunden betaler de påkrævede 3.000 euro i depositum (ejendomsværdien fastsættes efter dens værdi NU) og skal derefter underskrive købsaftalen.
Vi vil derefter introducere kunden for en uafhængig engelsktalende advokat, som vil kræve 50 % af gebyret på 1 %. Resten betales ved overtagelse. På den 30. dag skal kunden betale det første afdrag på 25 % og yderligere 25 % på den 90. dag.

Det resterende beløb skal betales, når skødet underskrives ved overtagelse. Eftersom vi er bygherren, kontrollerer vi hver fase af opførelsen af kundens ejendom, og før vi overgiver skødet til kunden, kontrollerer vi, at ejendommen er 100 % tilfredsstillende.

Hvordan er betalingsstrukturen ved en gensalgsejendom?

Depositum på 3.000 euro 7 dage senere – 10 % betaling påkrævet (cirka 60 dage efter depositummet er blevet betalt), ved overtagelse og når køber modtager skødet til sin nye bolig.

Hvad foretager advokaten sig for sin 1 %?

Advokaten tager sig af papirarbejdet i forbindelse med købsaftalen. To uger senere vil han modtage den ejendomsrapport, som kunden har købt, og han vil undersøge alle de juridiske aspekter ved denne rapport, før gebyret på 25 % skal betales på den 30. dag. Fra denne dag vil kunden være i direkte kontakt med advokaten indtil overtagelsesdatoen. På overtagelsesdatoen vil advokaten ledsage kunden til notaren og vil også tage sig af at skaffe kundens identifikationsnummer (NIE).

Deres sikkerhed for en ordenlig handel

Spørg gerne!

Har De flere spørgsmål eller ønsker de yderligere forklaring af de nævnte områder, så kontakt gerne Unique Invest A/S.

Vi står klar til at servicere, og guide Dem gennem en tryg og komfortabel proces.

 

flemming3
Flemming Thomsen
Unique Ejendom Grundlægger og Direktør