+45 70 23 75 50 info@uniquefinans.dk

Et dejligt klima året rundt, regional madlavning, kilometervis af naturstrande… Ønsker du at lære mere om de spanske omgivelser?

I århundreder har mennesket dyrket solen og gør det stadigvæk. De fleste af os bliver oplivet af solen, og den fremmer en sundere livsførelse med udendørsaktiviteter. Men det behøver ikke at være en drøm, for i disse områder af Spanien er der gennemsnitligt 320 solskinsdage om året (mere end næsten ethvert andet sted på det europæiske fastland), og de er det perfekte valg til køb af en feriebolig, en investering eller til permanent ophold.

Med planlagte flyafgange fra Danmark med lavprisselskaber til Alicante, er alle steder på Costa Blanca og Costa Cálida indenfor rækkevidde. Ved at køre syd fra den eksklusive nordlige by, Denía, gennem turiststederne Benidorm og Torrevieja til La Manga, vil du se et landskab oversået med smukke byer og rolige landsbyer, snævre strækninger ved klippefyldte kystlinjer, lange sandstrande, milde landskaber og golfbaner med et uvejsomt bjerglandskab i baggrunden.

Hovedbyen på Costa Blanca er Alicante, en vidunderlig og elegant by med et slot fra det 16. århundrede (Castillo de Santa Barbara), hvorfra der er udsigt til en moderne havneudbygning. Byens hovedattraktion er den storslåede Explanada de España, en palmebesat promenade langs havnefronten. Med en befolkning på 270.000 opfylder Alicante alle dine forventninger – fra en kommerciel bykerne til hurtige vejforbindelser til turiststederne Benidorm og Torrevieja.

Costa Blancas næststørste by er den historiske Elche, beliggende i Europas største naturlige palmeskov – nu en beskyttet nationalskat godkendt af UNESCO. Basilica de Santa Maria, en barokkirke med blå kuppel, blev bygget i det 17. århundrede for at huse Misteri d’Elx, et enestående liturgisk drama, der opføres hver august. Der kan stadig ses tegn på den marokkanske besættelse med de arabiske bade ved bredden af den tidligere flod River Vinalopó.

Strandene er alle tildelt blåt flag. Det betyder, at Costa Blancas bløde, gyldne sand og Costa Cálidas kystlinje er i overensstemmelse med den Europæiske Unions højeste kvalitets- og sikkerhedsstandard. Kort sagt er de sikre, rene og ikke forurenede.

Costa Blancas og Costa Cálidas regionale madlavning adskiller sig fra anden middelhavsmadlavning ved anvendelsen af slettens produkter – appelsiner, citroner, mandler, frugter, ris og en række hjemmedyrkede grøntsager. Ris udgør basen for utallige paellaopskrifter mens frisk fisk, der er fanget i de lokale vande, er at finde på markeder overalt i regionen. Længere ind i landet højere oppe i bjergene er madlavningen varmere med kød- og bønnestuvninger (estofados) ledsaget af lokalt produceret rødvin – en favorit blandt lokalbefolkningen.

Costa Blanca og Costa Cálida har bogstavelig talt hundredvis af tapasbarer, caféer og restauranter, hvor du kan nyde den lokale madlavning.